Kam z mulci po Sloveniji?

Da bi vam pomagali najti destinacijo, ki je zabavna za odrasle in primerna tudi za najmlajše, smo sestavili naše »potovalne glave« in sestavili nekaj najboljših krajev, ki vam bo olajšalo vprašanje, kam z mulci. Ne glede na to, ali želite sproščujoč oddih ali kaj bolj pustolovskega, je na tem seznamu nekaj za vsakogar.

Kam z mulci – Maribor z okolico

Slovenija je majhna, a briljantna država, zlasti za družinska potovanja. Odpeljite se z avtom proti Mariboru, do strnjenega mesta, ki je le streljaj stran od aktivne zabave, primerne za vse starosti. Poleti je adrenalinska vožnja s kanuji po reki Dravi odlična, pozimi pa smučanje v bližnjem letovišču Pohorje. Spomladi poskusite tobogan z enotirno progo, ki pelje po smučišču s hitrostjo 30 km/h.

Kam z mulci – na zeleno kmetijo z domačimi okusi

Poleti se lahko vaši otroci potapljajo v naravo in to počnite z njimi še vi. Ponovno skupaj odkrijte naravni odnos, ki vas vežejo z naravo, opazujte rastline in živali, raziskujte in naredite vse tiste nove stvari, ki jih mestih ne morete. Ne bo vam žal. Popolna destinacija za to je vsa Slovenija, ozemlje, ki ne pozna množičnega turizma, kraj, kjer se čudovite naravne krajine mešajo z zgodovino čudovitih vasi in mest. Tu boste našli nekaj neverjetnih okolju prijaznih kmečkih hiš, kot nalašč za preživljanje počitnic z otroki.

  • Kam z mulci – Kmetija Lenar

Preselimo se v čudovito, bujno in slikovito Logarsko dolino, eno najzanimivejših v Sloveniji. Tu je turistična kmetija Lenar, ki ima udobne apartmaje in sobe ter hlev, ki je opremljen z vsem udobjem. Otroci se lahko igrajo z živalmi in se sprostijo v tej neverjetni pokrajini. Kmetija, stara več kot 400 let, ponuja udobno nastanitev in okusno hrano. Naokrog številne poti, čudovite gore in očarljiva jezera. Medtem ko lahko otroci zaživijo z naravo in okusijo življenje na podeželju, se lahko vi naučite lokalnih receptov in srkate domač borovničev liker. Nikoli več se ne boste vprašali, kam z mulci.

  • Kam z mulci – Družinski dopust med velnesom in naravo na Kmetiji Makek

Kmetija Makek je odlična destinacija za družine, pohodnike in ljubitelje konj. Kmetija se nahaja v enem najlepših kotičkov Slovenije, le nekaj korakov od ledeniškega slapa Čedca, in ima 6 šotorov za glamping, sobe v podeželskem slogu, otroško igrišče, tečaje jahanja, izposojo koles in kartingov, pa tudi velnes z masažno kadjo in velikim naravnim bazenom.

Kam z mulci – aktivno preživljanje časa

Kamp Podzemelj ob vasi Podzemelj leži ob reki Kolpi v Sloveniji, Bela krajina, tik ob meji s Hrvaško. Neokrnjena narava in lepota lokacije ponujata popolno kampiranje in možnost aktivnih počitnic, ki jih spremlja kakovostna gastronomija. Poleg kopanja v Kolpi, ki velja za najtoplejšo reko v Sloveniji, kamp ponuja tudi različne dejavnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, odbojka na mivki, lokostrelstvo, vožnja s kanuji, rafting in še veliko več.

Vsi otroci, starejši od 4 let, lahko med krošnjami dreves raziščejo edinstveni Adrenalinski park Podzemelj, ki ponuja prijetno in varno doživetje, a hkrati tudi zahtevno. In za konec še priboljšek za starše. V kotičku za sprostitev si privoščite finsko savno in Eco Glamping v Celtic Lodge.

Kam z mulci – Mestni park Tivoli

Če obiščete glavno mesto Slovenije, torej Ljubljano, morate vsaj eno popoldne preživeti v največjem in najlepšem ljubljanskem parku, ki se razteza naravnost v središče mesta. Izbira, kaj početi z otroki v Sloveniji, je lahko zahtevna, ker je toliko lepih krajev, a nikoli dovolj časa. Toda ta park ponuja veliko različnih športnih objektov od bazenov, mini golfa, teniških igrišč in še več za aktivne najstnike.

Obstajata dve veliki igrišči, eno primernejše za mlajše otroke in drugo za starejše otroke. Park Tivoli je s hribom Rožnik in živalskim vrtom povezan z več sprehajalnimi potmi po gozdu. Ljubljanski živalski vrt ima tudi dve veliki igrišči, ki sta najbolj zanimivi za otroke, stare dve leti in več.

Kam z mulci – kam na izlet

Zagotovo ste že naleteli na dilemo, kam se odpraviti na enodnevni izlet, da se zabavate tako vi kot vaši najmlajši.

V sončnem vremenu se lahko odpravite do Mozirskega gaja, cvetličnega parka in muzeja na prostem. Otroci bodo lahko spoznavali ali opazovali naravo ter se srečali še s kulturno dediščino. Da bo obisk še bolj zanimiv, imajo veliko otroško igrišče in tematsko obarvano vas.

V lepem vremenu vam dogodivščin na prostem zagotovo ne bo zmanjkalo, kaj pa početi v deževnih dneh? Čudovito in lepo doživetje je tudi v Otroškem muzeju, ki se imenuje Hermanov brlog v Celju. To je tudi edini otroški muzej v Sloveniji. Lisica Herman je maskota muzeja, ki vas popelje na voden ogled. Vidite lahko različne zbirke starih igrač in spoznate otroška življenja skozi čas. Koncept muzeja se od leta 2014 vsebinsko dopolnjuje z razstavo brlog igrač. Otroški muzej vam torej ponuja pogled na več kot 400 igrač iz slovenskega in mednarodnega prostora in spoznavanje različnih obdobij. Za nekoliko nenavaden izlet se lahko odpeljete tudi v Slovenske Konjice. Tu čaka vaše malčke Mini Zoo Land. Namenjen je prav otrokom, saj boste z njimi vstopili v mali skrivnostni svet piratov, zapornikov in drugih starodavnih kultur. Sredi džungle, kjer vedno preži nevarnost, vas bo osupnila še vsa lepota, divje narave.

Na vseh izletih in novih dogodivščinah verjamemo, da bodo vaši otroci uživali v celodnevnem druženju z vami.