Nepozabno doživetje za vaše malčke: animacija za rojstni dan na domu

Otroški rojstni dnevi so zagotovo eden izmed tistih dogodkov, ki si jih bodo vaši otroci z veseljem spominjali. Smeh, zabava in druženje z vrstniki je namreč tisto, kar najmlajše bogati z izvrstnimi izkušnjami za življenje. Igra je namreč odličen način za učenje, vendar pa marsikateri starš lahko potrdi, da se otroški rojstni dnevi velikokrat prelevijo v vse prej kot to. Če želite organizirati nepozabno zabavo za vašega malčka, potem je animacija za rojstni dan na domu odlična ideja. V ta namen lahko najamete izkušenega animatorja, ki bo otrokom predstavil številne zabavne dejavnosti. Vi pa si boste lahko medtem tudi oddahnili za nekaj trenutkov.

Izberite tematiko 

Otroci so si seveda med seboj različni, česar se dobro zavedajo tudi organizatorji animacij. V ta namen vam ponudniki te nadvse praktične storitve ponujajo različne tematske programe. Animacija za rojstni dan na domu je lahko namreč uspešna le, če otroci v njej kar se da uživajo in s seboj odnesejo najlepše spomine. Na vas starših je, da izberete tisti program, ki bo najbolj ustrezal vašemu malčku in njegovim prijateljem.

Med najbolj priljubljene tematike sodijo različne gibalne delavnice, ki so primerne za aktivne in razigrane otroke. Športna animacija za rojstni dan na domu tako vključuje različne gibalne igre in poligone, v toplejših mesecih pa tudi igre na prostem, igre z žogo in štafetne igre. Zabava, gibanje in smeh so nedvomno zagotovljeni.

Za male umetniške duše, ki ljubijo glasbo in ples, so na voljo glasbene delavnice, kjer otroci plešejo, se igrajo zanimive glasbene igre in igre oponašanja zvokov. Tisti najbolj domiselni pa se lahko preizkusijo celo v impro ligi. Če imate doma mladega ustvarjalca, ki uživa pri risanju, barvanju in packanju, potem je zagotovo najboljša izbira ustvarjalna animacija za rojstni dan na domu. Tu ne bo manjkalo ustvarjalnega materiala, risanja, barvanja in kreativnega izražanja. Presenečeni boste, kaj vse so otroške roke sposobne ustvariti.

Še ena izmed bolj priljubljenih animacij pa je tista raziskovalne narave. Otroci so namreč vedoželjna bitja, ki jih zelo zanimata svet in narava. Mali znanstveniki se bodo lahko preizkusili v izvajanju različnih poučnih eksperimentov ter opazovali naravne procese in jih opisali. Poleg zabave pa raziskovalne delavnice postrežejo z neverjetno veliko novega uporabnega znanja.

Kaj vse vključuje animacija za rojstni dan na domu 

Nedvomno gre pri rojstnodnevnih animacijah za celostno storitev, ki otrokom ponudi kar največ – zabavo, druženje s prijatelji in odkrivanje vseh njihovih skritih talentov. Navadno program traja približno dve uri in vključuje igre na temo izbrane tematike, enega ali dva izkušena animatorja, ves potreben material in rekvizite za nemoten potek programa in seveda izvirno darilo za slavljenca. Starši dobite tudi galerijo slik s praznovanja, navadno pa so te v elektronski obliki. Nekateri ponudniki omogočajo tudi dodatne dejavnosti, kot je na primer med otroci zelo priljubljena poslikava obraza.

Na vas je le, da izberete kar najbolj primeren prostor, kjer se bo odvijal rojstni dan. To je lahko travnik, vrt ali atrij pred vašo hišo ali igrišče. V hladnejših mesecih pa se kot odlične izkažejo različne dvorane, telovadnice ali namenski prostori. V primeru, da se odločite za animacijo na rojstnem dnevu, se izogibajte majhnih zaprtih prostorov, kot so otroška soba ali dnevni prostor v vašem domu, restavracij ali ulice pred vašo hišo. V prvi vrsti mora biti namreč poskrbljeno za varnost vašega malčka in vseh povabljenih prijateljev.

Kaj pa starši?

Ko izberete ustrezen prostor in vse prigrizke in pijačo, se vaša naloga zaključi. Animacija za rojstni dan na domu je namreč namenjena zabavi vaših otrok, zato je priporočljivo, da vas takrat ni zraven. Starši si lahko tako vzamete nekaj trenutkov popolnoma zase in si privoščite druženje med sabo – klepet in mirno uživanje ob hrani in pijači. Je kdo rekel, da je rojstnodnevna animacija odlična ideja samo za otroke?