Darilo za novorojenčka je lahko izvirno, praktično in srčno hkrati!

Prvih nekaj let otrokovega življenja je čas, napolnjen s smehom, veseljem in novimi izkušnjami! Dodajte svoj mali delček pustolovščine s svojimi prvimi čudovitimi darili, ki so zasnovana tako, da res prinesejo nasmeh na obraz malčka in ustvarijo spomine, na katere boste z veseljem gledali v prihodnjih letih.

Pripravili smo vam deset najboljših idej, ki so kot nalašč za darilo za novorojenčka – pa naj bo to prvi rojstni dan, krst ali pa preprosto piknik, kjer želite podariti delček svoje ljubezni na čim bolj izviren in hkrati praktičen način.

Kako in kje sploh izbrati primerno darilo za novorojenčka?

Obdarovalci si vedno postavljajo to vprašanje in menimo, da je tu vaš odnos z otrokom ključnega pomena. Če ste bili povabljeni na prvo spoznavanje dojenčka, ste verjetno tesen prijatelj, sorodnik novorojenčku ali pa morda bližnji sodelavec. Darila, primerna za takšne priložnosti v današnjem času niso redka in podarjanje novega darila ob rojstvu otroka zagotovo ni nujnost, je pa vsekakor lepa gesta in če se torej odločite izbrati darilo za novorojenčka, je tu nekaj namigov, ki vam bodo olajšali izbiro.

Preden se odločite za nakup, preverite tudi možnosti dostave, naročila s spleta in seveda razne možnosti personalizacije vaših daril. Kdo ne bi v udobju domačega naslonjača prebrskal med stranmi, izbral perfektno naročilo in ga prejel na dom? Ali pa še bolje, lahko ga pošljete direktno na prag novorojenčkovih vrat.

Nekaj najboljših idej za darilo za novorojenčka

Vedno je lepo darilo kakšna barvita slikanica za zagon otrokove knjižnice, ki jo bo skozi leta pridno dopolnjeval. Na voljo so vam v vseh večjih supermarketih in knjigarnah, naredite pa jo lahko tudi sami v sodelovanju s podjetji, kot je na primer Mali junaki. Vse skupaj pa je toliko enostavneje še zato, ker lahko knjigo k sebi naročite kar preko spleta, ali pa celo k novorojenčku na dom.

Za dobro idejo se vedno pokažejo tudi male odejice, ki jih lahko kupite v vseh otroških trgovinah, tako v centrih kot tudi na spletu. Ena vodilnih trgovin v Sloveniji je Hajdi, ki jo prav tako najdete na spletu in vam omogoča dostavo na dom. V tej trgovini vas poleg odejic čaka še veliko drugih čudovitih artiklov, primernih kot darilo za novorojenčka.

Vsi se radi ozremo po prostorih, polnih fotografij, spominov in večnih trenutkov, ujetih v fotografije. Ker je ob odraščanju novorojenčka nedvomno vsak dan poln novih momentov, ki jih ujamemo v objektiv, bo okvir za slike nedvomno prelepo darilo. Najlepše okvirje lahko najdemo na spletnih straneh, kot so Dolgouhec, Tinkula, Hiša daril, ali pa se odpravimo kar v bližnji foto studio.

Personaliziran otroški slinček je prav tako prelepo darilo za novorojenčka. Vsi dojenčki ga namreč potrebujejo! Lušten in preprost otroški slinček lahko izstopa od ostalih s personalizacijo otrokovega imena, vzdevka ali fraze po izbiri. Tako darilo za novorojenčka najdete zagotovo v vseh trgovinah z otroško opremo, še lažje pa ga kar izberete s spletne trgovine Izzie, Osebna nota ali na primer Ajatutaja.

Odlična darila za vsakega novega dojenčka so tudi vsa otroška oblačila, pa naj bodo personalizirana ali ne. Z nekaj truda in vloženega časa lahko najdete res čudovita oblačila po dostopnih cenah. V kolikor želite, da so prilagojena otrokovemu imenu, lahko oblačilo tudi preprosto nesete k tiskarju ali pa v vezilstvo. Tam vam lahko izpolnijo praktično kakršnekoli želje in personalizirajo vaše darilo za novorojenčka. Med najbolj priljubljenimi spletnimi stranmi za otroška oblačila so Bambini, Hajdi in v zadnjem času vse bolj tudi Primark. Tako darilo za novorojenčka bo zagotovo narisalo nasmeh na vašem obrazu in tudi obrazu obdarjenca.

Škatlice za male spomine so darilo, ki je del naših življenj bolj, kot si morda mislimo. Zagotovo imate tudi vi nekje skrito škatlo malih spominov, ki ste jih nabrali skozi leta in so vam stkali ene najlepših trenutkov življenja. Škatlico lahko kupite praktično kjerkoli, še lepša pa bo, če jo boste naredili kar sami. Koristno je, da je razdeljena na več majhnih predalčkov, v katere lahko starši novorojenčka potem shranijo male dragocenosti. kot so recimo mali šopki prvih laskov, prvi zobek ali pa morda prva čečka na papirčku. Če niste preveč ustvarjalno navdihnjeni, pa lahko takšne spominske škatlice po dostopnih cenah dobite tudi v trgovinah Mimovrste, Akalu, PikePoke ali pa na primer Ceneje.

Kakršnokoli bo darilo za novorojenčka, naj bo iz srca!

Izbrati perfektno darilo za nekoga, ki nam je blizu, je vedno izziv. Za nekoga, ki ga bomo šele imeli priložnost spoznavati, pa še toliko bolj. Ne glede na to, kaj boste izbrali, z darilom iz srca zagotovo ne morete zgrešiti!