Telegrami ob rojstvu otroka

Danes, ko imamo že vsi mobilni telefon, prenosni ali tablični računalnik, lahko v vsakem trenutku pokličemo ali pošljemo sporočilo in čestitko ob rojstvu otroka najboljši prijateljici, sestri, teti, nečakinji, sosedi in znanki. A, kljub vsej moderni tehnologiji vse novo pečene mame rade povedo, da imajo telegrami ob rojstvu otroka poseben čar, ki pogreje srce in narišejo nasmeh na obraz. Telegram je neke vrste hitro poslano pismo ali čestitka na daljavo. Če je bil v preteklosti edina možnost za hiter prenos novic prijateljem in sorodnikom, se danes pošiljajo predvsem še čestitke ob posebnih priložnostih. V Sloveniji so najpogosteje poslani telegrami ob rojstvu otroka in sledijo poslani telegrami ob drugih pomembnih prelomnicah v življenju.

Kje vse so na voljo telegrami ob rojstvu otroka in kako jih poslati?

Najbolj enostavno je obiskati poštno poslovalnico in tam izbrati ter poslati telegram. A, kaj če bi radi poslali telegram na praznični dan? Pošta Slovenije omogoča naročilo telegrama 24 ur na dan vse dni v letu preko spleta, tudi če ste v tujini. Poleg pošte je na spletu še mnogo ponudnikov, ki prav tako ponujajo pošiljanje telegramov ob rojstvu otroka in še za mnoge druge priložnosti, kot so rojstni dnevi, ob diplomi, maturi, poroki in še mnogih drugih prelomnicah v življenju. Za pošiljanje telegrama preko spleta potrebujete naslednje podatke: natančen naslov prejemnika, v vašem primeru novo pečene mamice – torej ime in priimek ter naslov porodnišnice, v kateri je rodila ali njen domači naslov. Izberete želeno voščilnico in morebitno darilo, ki ga želite dodati telegramu. Pri ponudniku storitve tudi preverite, v kolikšnem času bo vaš telegram dostavljen. Še posebej bodite previdni, če ga pošiljate v porodnišnico, preverite čas dostave med vikendi in prazniki, da ne bi bil dostavljen prepozno. Po plačilu na poštnem okencu ali preko spleta so telegrami ob rojstvu otroka poslani naslovniku.

Telegrami ob rojstvu otroka – kaj izbrati?

Če preverjate ponudbo telegramov na spletu, boste kaj hitro ugotovili, da je izbira tako pestra, da se je težko odločiti, katerega izbrati in poslati. V ponudbi so samo telegrami voščilnice ali pojoče telegram voščilnice, v katero zapišete čestitke ob rojstvu novega življenja. Lahko izberete tudi telegram z darilom za otroka, na izbiro so copatki, kapice, nogavičke, klobučki, brisače s kapico, odeje, različne igrače, ninice, albumi za fotografije, vsi pripomočki za odtis stopala in rokice itd. Lahko pa izberete tudi darilo za mamico, mogoče šopek rož, unikatna ročno narejena čokolada, nakit ali kozmetika, ki jo lahko uporabi že v porodnišnici. Seveda so darila prilagojena za punčke, fantke in tudi dvojčke. Nekateri ponudniki na spletu so za tako posebno priložnost, kot je rojstvo otroka pripravili posebne paketke, ki jih lahko pošljete skupaj s telegramom. Tej paketki so v večini sestavljeni iz ročno izdelanih čestitk, različnih igračk ter unikatnih oblačil.

Kaj napisati v voščilnico?

Spodaj je nekaj primerov lepih verzov, da bodo telegrami ob rojstvu otroka zares dosegli svoj namen in pogreli srce novo pečeni mamici in družini.

Za mamina ušesa najlepši je zvok,
ko prvič po rojstvu zajoka otrok.
Srce ji sreča prevzema,
ko prvikrat hčerkico/sinčka svojo/svojega objema.
Teh čustev opisati nihče ne zna,
ker le v dnu srca, se čutiti jih da.
Zares veselim se še jaz skupaj z vama,
saj vem, da hčerki/sinu najboljša bosta mami in ati!

Vesela novica prišla je naokrog,
da hčerkica/sinček se vama je rodil/a,
sedaj bosta videla, kaj je to pravo veselje,
ko malega dojenčka se v dom pripelje,
ampak brez vseh potrebnih skrbi,
vajin/a princeska/princ je navajen/a spati vse noči!
Zato iskrene čestitke iz srca,
pa bodita čudovita ji/mu starša oba!

Prejmita iskrene čestitke ob rojstvu vajinega malega zaklada,
zaklada vajine brezpogojne in neprecenljive ljubezni!
Sanje so se vama uresničile in postali ste družinica.
Čestitke!